marți, 11 mai 2010

Informatii oficiale - Wikipedia - enciclopedia publica

Granulele de kefir sunt o combinatie de bacterii si drojdii (ciuperci) intr-un amestec de proteine, lipide si zaharuri. Aceasta simbioza de substante formeaza granule care seamana cu conopida. In zilele noastre, kefirul devine din ce in ce mai apreciat datorita noilor cercetari privind foloasele pe care le aduce sanatatii. Granulele de kefir sunt o comunitate foarte dinamica si complexa de microorganisme in care se gasesc multe tipuri diferite de bacterii si ciuperci.

Kefirul traditional este fermentat la temperatura camerei, de obicei fiind lasat peste noapte. Datorita fermentarii lactozei rezulta o bautura acrisoara, carbogazoasa si usor alcoolica cu o consistenta asemanatoare iaurtului diluat. La inceputul secolului XX, kefirul era fermentat in laptarii de mici dimensiuni si ajungea la un procent de alcool intre 1 – 2%, insa kefirul preparat pentru comert, cu metode moderne de productie are mai putin de 1% alcool, probabil datorita timpului redus de fermentare.

Exista tipuri de kefir care se dezvolta si in alte lichide. Ele pot fi diferite de kefir si prin aspect si prin componenta microbiana. Kefirul de apa se dezvolta in apa cu zahar (uneori se adauga fructe uscate cum ar fi smochinele si zeama de lamaie), sunt lasate o zi sau mai mult la temperatura camerei.


SURSA (si mai multe informatii): WIKIPEDIA

4 comentarii:

Director Web Gratuit Aloe Vera Produse Aloe Vera Portal Afaceri Director Gratuit